Днес бе открит STEAM Център по изкуства и технологии в 144.

...
Днес бе открит STEAM Център по изкуства и технологии в 144.
Коментари Харесай

144. СУ „Народни будители“ със STEAM Център по изкуства и технологии

Днес бе открит STEAM Център по изкуства и технологии в 144. СУ „ Народни будители “.

Центърът е финансиран по Национална стратегия на МОН „ Изграждане на училищна STEAM среда “. В него са обособени кабинети за графични изкуства, изящни изкуства, приложни изкуства, технология и предприемачество,  видеостудио, звукозаписно студио, музикална зала и STEAM зала.

„ Днес отваряме една врата към бъдещето и това е вратата на нашия прелестен STEAM Център за изкуства и технологии. В тези зали нашите надарени деца ще творят, ще пеят, ще танцуват в една съвременна нова цифрова среда “ – сподели шефът на учебното заведение Камелия Дилова по време на откриването на новия Център.

„ 144. учебно заведение е най-хубавото общинско учебно заведение по изкуства в София, – сподели кметът на София Йорданка Фандъкова и поздрави управлението на учебното заведение, учителите и учениците за резултатите, които реализират. – Свикнали сме да виждаме STEAM центрове и кабинети в учебни заведения с природоматематическа устременост. Около 30 учебни заведения в София към този момент са се възползвали от Националната стратегия, само че това е първото учебно заведение по изкуства в София, което построява STEAM среда “ – сподели още Фандъкова и уточни, че чака Програмата да се разшири, тъй като основава не просто добра среда, а дава посока на образованието.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР